Upravit stránku

FV PP-RCT NOWA GENERACJA DYSTRYBUCJI

Nowa generacja rur FV PP-RCT wykorzystuje doskonałe właśćiwośći PP-RCT we wszystkich rurach z tworzyw sztucznych i wielowarstwowych. Materiał PP-RCT zapewnia przy niźszej grubośći ścianki taką samą i nawet lepszą odporność na ćisnienie i temperaturę niź rury PPR **.

 

ZALETY:

  • O 37% wiekszy profil przepływu w porównaniu z rurami PPR
  • Sprawdzony sposób łączenia za pomocą zgrzewania polifuzyjnego jak w przypadku PPR
  • Wyzszy zakres temperatury roboczej dla danej aplikacji „HOT“ lub „COOL“
  • 3 razy nizsza rozszerzalność cieplna niż rury PPR (dla FV PP-RCT FASER i FV PP-RCT STABIOXY)
  • Źywotność ponad 50 lat

* w porównaniu z rurami PPR PN20
** wartość obliczeniowa dla PP-RCT HOT PN26

FV PP-RCT HOT

Nadaje się do dystrybucji gorącej wody. Zastosowanie do 20°C/2,0MPa -  70°C/1,0MPa.

FV PP-RCT FASER HOT z włóknami szklanymi

Odpowiedni dla dystrybucji gorącej wody i wody grzewczej. Zastosowanie do 20°C/2,0MPa - 70°C/1,0MPa do srednicy D=125 i 20°C/1,6MPa - 70°C/0,8MPa dla średnic D=160 i wyzszych Współczynnik rozszerzalnośći liniowej αt = 0,05mm/m.°C.

FV PP-RCT STABIOXY z zamknietą Al barierą tlenową

Odpowiedni do systemów grzewczych o wysokiej temperaturze. Zastosowanie do 70°C/1,0MPa - 90°C/0,8MPa Współczynnik rozszerzalnosci liniowej αt = 0,05mm/m.°C.

FV PP-RCT UNI

Uniwersalna rura do dystrybucji wody i powietrza. Zastosowanie do 20°C/1,6MPa - 60°C/0,8MPa.

FV PP-RCT FASER COOL z włóknami szklanymi

Nadaje się do klimatyzacji i chłodzenia przemysłowego. Zastosowanie do 20°C/1,6MPa - 70°C/0,8MPa do średnicy D=125 i 20°C/1,0MPa - 70°C/0,5MPa do średnic D=160 i wyższych. Współczynnik rozszerzalnośći liniowej αt = 0,05mm/m.°C.

 

Ta strona korzysta z plików cookie

Ta strona korzysta z plików cookie w celu świadczenia usług, personalizacji reklam i monitorowanie ruchu. Dalsze korzystanie z tej strony zgadzasz się z wykorzystaniem plików cookie. Więcej informacji

Ustawienia plików cookie

Twoja prywatność jest ważna. Możesz wybrać spośród poniższych ustawień plików cookie. Więcej informacji